Čtete nástěnky, jsou zdravé!

Z Průvodce moderní novinářky těsně před čtyřicítkou: Vyhrej novinářskou cenu, vydej knihu a vytvoř si web (přesněji řečeno, pořiď si manžela, který ti vytvoří web. Ondřeji, díky! Za ty dvě děti taky, ale za tyhle webový stránky fakt speciálně!) No, web. Řekněme spíš – NÁSTĚNKU. Z třídních funkcí na základce jsem vždycky chtěla být jen nástěnkář (zatímco funkce pokladníka/čky, květináře/ky či předsedy/kyně mi naháněly hrůzu), což už mohlo být ledaskomu podezřelé a mohl tušit směr mé životní jízdy. Protože novinář je vlastně taky tak trochu nástěnkář.

A když se tak řízením osudu stalo, že jsem na hotelové škole málem propadla kvůli cukrářskému výrobku (měl to být dort, ale tak úplně nebyl), zatímco jsem vyhrála okresní přebor v češtině a spolužačka Mirka pak slyšela nějaký kluky ve vlaku mluvit o tom, že existuje obor novinařina, asi mi to znělo jako nástěnkařina. A čula jsem šanci. Takže jsem se tím nakonec vyučila (čti společenským životem na kolejích a později společenským životem začínající novinářky a nějakým sepsáním diplomové práce – Sex v reklamě – jsem se dohrabala k diplomu bc a mgr) a stala se novinářkou.

A od roku 2000 píšu jak divá pro jiné nástěnky, ale asi se mi nějak v hloubi duše (a tu mám někde v temných zákoutích svého mozku, kde jinde) vrací ta pradávná touha po vlastní nástěnce. Na kterou mi  NEBUDE ŠAHAT ŽÁDNEJ EDITOR, KORRREKTOR, VYDAVATEL… bude to moje nástěnka. MOJE NÁSTĚNKA! Rozumíte?!

A tak mám nástěnku.

Na tuhle nástěnku budu věšet některé vybrané dřív publikované rozhovory, budu vám z ní hlásit aktuální události ve světě médií (na které nástěnce si můžete přečíst můj aktuální rozhovor) a občas na ni možná přihodím nějaký drb ze zákulisí života nástěnkáře.

Čtěte nástěnky, jsou zdravé!*

*Tohle kdysi viselo na nástěnce Institutu komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK, a když něco visí na nástěnce IKSŽ FSV UK, nemůže to nebýt pravda.

2018-06-05T10:53:53+00:0005. června 2018|Aktualita|