Audioskop, pořád o vědě

Půl roku se těším na tuhle chvíli. Půl roku práce. Úžasná tvůrčí jízda. Poprvé v týmu. A vůbec spousta poprvé… 👂👂👂 Různé děkovačky a další podrobnosti budou následovat průběžně… jen rychle. Díky Audiotéce za příležitost, odvahu a velkorysost. Díky Iloně Smejkalové (dramaturgie), Honzovi Fričovi (režie), Martinovi Myšičkovi (první hlas), Pavlovi Fantovi (mistr zvuku), Pavlovi Pipkovi (neúnavný hnidopich) a Jan Havlík (pomoc s prvními rešeršemi). K tanci a poslechu první díl našeho pořááádu. PARAZIT.

Od povrchu do podhoubí. Od obalu k jádru. Od mýtů k faktům. Od tušeného k překvapení… Popularizační audioshow představující deset různorodých přírodovědných i společenskovědních témat a deset hvězd české vědy.

Zábavný a originální seriál o bádání i výzkumech, plný nečekaných popkulturních citací a odkazů. V hlavních rolích novinářka Lenka Vrtišková Nejezchlebová a herec Martin Myšička.

Nefarmaceutická intervence proti viru! V době, kdy je veřejný prostor zaplevelen a přesycen spoustou „zaručených informací“, kdy lidé čerpají informace z mnohých dezinformačních a pochybných webů, kdy se stírá rozdíl mezi vědou a esoterikou, je tu „pořád“ s výjimečnými a zábavnými českými vědci. Ženami a muži, kteří dokážou o svém oboru hovořit bez zbytečného poučování, s nadhledem a humorem.

2021-07-25T08:45:38+00:0025. července 2021|Aktualita|